dinsdag, 24. augustus 2010 - 13:11

Politie Rotterdam valt drugspanden binnen

Rotterdam

De politie is in de nacht van maandag op dinsdag zeven panden binnen gevallen in Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen. Hierbij werden drie mannen en drie vrouwen aangehouden. Ook is er een grote hoeveelheid drugs aangetroffen.

Het afgelopen jaar kwamen er vanuit de wijk verschillende klachten binnen over drugsoverlast. Naar aanleiding hiervan en op basis van binnengekomen informatie over mogelijke drugshandel, startte de recherche van het district West eerder dit jaar een onderzoek.
Hierbij werden verschillende woningen rondom het Burgemeester Meineszplein in de gaten gehouden.

Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat er naast de Rotterdamse woningen ook twee panden in Schiedam en Vlaardingen betrokken waren..

Dinsdag in de vroege ochtenduren werd het Burgemeester Meineszplein afgezet, om zo de veiligheid op straat te waarborgen.

Diverse politie-eenheden gingen om 5:00 uur zeven panden binnen. Iets meer dan 100 politiemensen werden samen met politiehonden ingezet om de panden te doorzoeken en verdachten aan te houden.

Er zijn drie mannen en drie vrouwen overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Het gaat om drie Rotterdamse vrouwen van 49, 52 en 53, twee mannen van 34 en 43. Een Rotterdammer van 49 mocht kort na zijn aanhouding het bureau verlaten. Hij bleek niets met dit onderzoek te maken te hebben.

Er wordt verder onderzocht wat hun rol is bij de mogelijke handel in drugs.

Resultaten

De invallen zijn geweest in twee woningen in de Citterstraat, een woning en een pand aan het Burgemeester Meineszplein, een woning aan de Burgemeester Meineszlaan, een woning in Schiedam en in een woning in Vlaardingen.

In het pand aan het Burgemeester Meineszplein was een hennepkwekerij aangelegd. Deze telde ongeveer150 planten en is ontruimd. De eigenaar van het pand is een van de verdachten.

Verder werden verdeeld over de woningen in totaal drie vuilniszakken softdrugs, een halve kilo cocaine, 120 gebruikerszakjes cocaine, xtc-pillen, twee imitatiewapens en een oefengranaat aangetroffen.
Deze goederen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

In een autoverhuurbedrijf aan het bm Meineszplein werden onder andere negen valse kentekenbewijzen en valse kentekenplaten aangetroffen.

Ook zijn er twee auto's in beslag genomen voor verder onderzoek.

Het onderzoek naar de activiteiten van de verdachten wordt voortgezet aan de hand van de in beslag genomen goederen.
Provincie:
Tag(s):