dinsdag, 13. juli 2010 - 10:45

Politie schiet bij aanhouding snelkrakers

Coevorden

Op de N377 ter hoogte van Rouveen zijn dinsdagmorgen rond 06.00 uur twee mannen aangehouden van een snelkraak bij een drogist aan de Friesestraat in Coevorden om 05.30 uur.

Beide mannen werden door de politie overlopen tijdens de diefstal en gingen er in een auto vandoor.

Agenten hebben hierop de achtervolging ingezet. De auto van de mannen reed richting Slagharen en nam de N377 richting Dedemsvaart. In de buurt van Hardenberg sloot ook een tweede politieauto aan.

Politieauto’s vanuit de richtingen Kampen en Zwolle hadden inmiddels ter hoogte van de Lichtmis, voor de oprit naar de A28, een wegblokkade opgeworpen. Bij het zien van de blokkade besloot het duo de auto te keren waardoor het tot een aanrijding kwam met de politieauto die hen achtervolgde.

Beide vluchtten na de aanrijding te voet verder, waarop twee waarschuwingsschoten door de politie werden gelost. De eerste man kon daarop direct worden aangehouden; de tweede sprong in het water om vervolgens zijn vlucht voort te zetten richting een nabijgelegen boerderij. Na een korte lopende achtervolging kon ook hij aangehouden worden.

Op dit moment is nog onbekend wat er buit is gemaakt, ook is de identiteit van beide mannen is nog onbekend. De twee mannen zitten vast en er wordt een nader onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):