zaterdag, 11. september 2010 - 11:16

Politie schiet op auto

Heerlen

Een 24-jarige inwoner van Landgraaf is vannacht opgepakt omdat hij met hoge snelheid op mensen is ingereden op de Willemstraat in Heerlen. Hierbij heeft een surveillerende politieagent getracht de man tot stoppen te dwingen door op het voertuig te schieten.
Dit meldt de politie Limburg-Zuid.

Het incident vond plaats rond half één vannacht. Een groep van ongeveer tien personen liep over de Willemstraat toen een zij een zwarte SUV-auto met gierende banden vanuit de Spoorstraat de Willemstraat hoorden en zagen inrijden. De bestuurder nam geen gas terug en ramde eerste een verkeerspaal. Vervolgens moesten de hevig geschrokken mensen op de stoep allerlei kanten op springen om het vege lijf te redden. De wagen reed daarna recht op twee te voet surveillerende agenten in. Ook deze konden slechts met katachtige bewegingen voorkomen dat zij door de auto werden aangereden. Eén van de agenten trok zijn dienstpistool en vuurde een aantal malen richting de wegscheurende wagen om de bestuurder te dwingen een einde te maken aan deze actie. Dat haalde niets uit. De wagen reed met vrijwel dezelfde snelheid de Willemstraat weer uit.
Doordat in de hectiek toch het kenteken bekend was, kon de dader even later worden aangehouden. 
Een 24-jarige man uit Heerlen bleek als bijrijder in de auto te hebben gezeten. Die is ook voor verhoor opgepakt, maar inmiddels op vrije voeten. Onderzoek zal verder uit moeten wijzen of bij deze levensgevaarlijke dollemansrit opzet in het spel is geweest of dat de man uit Landgraaf de macht over het stuur heeft verloren.
Provincie:
Tag(s):