zondag, 31. oktober 2010 - 9:03

Politie schiet op inbreker in Rosmalen

Rosmalen

Een agent heeft zondagmorgen rond 05.00 uur geschoten op een verdachte van een inbraak. De 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd daarbij in zijn been geraakt en is naar het ziekenhuis gebracht.

De politie kreeg een melding over een inbraak in een winkel aan De Driesprong. Toen zij ter plaatse kwamen zagen de agenten de verdachte wegvluchten. Hij stapte in de Torenstraat in een auto en wilde wegrijden. Politieagenten zetten hun dienstvoertuig voor de auto van de verdachte om te voorkomen dat de man zou wegrijden. Andere agenten openden het portier om de verdachte in zijn auto te overmeesteren. Ondertussen ramde de bestuurder de politieauto enkele malen terwijl de agenten het autoportier nog vast hadden. Uiteindelijk werd de man door een agent in zijn been geschoten. Hij werd vervolgens aangehouden en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

De technische recherche van een ander politiekorps heeft onderzoek gedaan in de Torenstraat. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het schietincident.
Provincie:
Tag(s):