zondag, 5. december 2010 - 19:36

Politie schiet op vluchtende dief

Venlo

Een 44-jarige man uit Venlo is zaterdagmorgen aangehouden op de Groot Bollerweg in zijn woonplaats op verdenking van inbraak en poging zware mishandeling van twee agenten.

De politie kreeg rond 5.30 uur diverse meldingen van inbraak op een bouwlocatie van het Floriadeterrein aan de Venrayseweg. Ter plaatse trof zij een auto aan die niet was afgesloten en waarvan het raam was geopend. De verdachte die aan kwam lopen, wist in de auto te stappen en vol gas weg te rijden. Hij sleurde daarbij enkele meters een politieman mee die hem wilde verhinderen weg te rijden. Door een andere patrouille werd de man in een bosgebied in de buurt aangetroffen. Ook daar probeerde hij te ontkomen aan zijn aanhouding door weg te rijden en een agent een stuk mee te sleuren. Een andere politieman heeft hem proberen te stoppen door met zijn dienstvuurwapen te schieten.
De auto kon uiteindelijk op de Groot Bollerweg tot stoppen worden gedwongen nadat hij was geslipt en tegen een lantaarnpaal tot stilstand was gekomen. De bestuurder probeerde desondanks weg te rijden. Hij werd gepepperd, maar zonder resultaat. Hij kon uiteindelijk door de agenten worden overmeesterd. Hij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau waar hij inverzekering werd gesteld voor nader onderzoek. De auto is voor onderzoek in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):