dinsdag, 12. oktober 2010 - 14:10

Politie schiet verdachte in been na achtervolging

Amsterdam

De politie heeft dinsdagochtend na een achtervolging in Amsterdam vier mannen aangehouden. Eén verdachte werd door de politie in zijn been geschoten.

Omstreeks 11.20 uur kreeg de politie een meding van een schietpartij op de Marnixkade.

Na de melding werd bekend dat een BMW personenauto met een buitenlands kenteken was weggereden. Politieagenten zagen het voertuig kort daarna rijden op de A10 waarna met hulp van een politieheli een achtervolging ontstond. Op de afrit S107 naar de Henk Sneevlietweg kwam de vluchtauto in botsing met een reclamezuil. De bijrijder van de auto werd direct aangehouden. De bestuurder vluchtte te voet over de rijbaan van de A10 naar de Anthony Fokkerstraat. Daar liep de verdachte een bouwmarkt binnen waar hij door agenten in zijn been werd geschoten.

Op de Haarlemmerdijk troffen agenten een andere BMW personenauto aan, ook met een buitenlands kenteken. Beide inzittenden werden uit het voertuig gehaald en aangehouden. De mannen bleken in het bezit te zijn van een vuurwapen. De politie onderzoekt of beide zaken met elkaar hebben te maken. Er zijn meerdere plaatsen delict afgezet voor een verder onderzoek. Over het schietincident in de bouwmarkt wordt geen woordvoering door de politie gedaan ivm onderzoek door de Rijksrecherche.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):