dinsdag, 25. mei 2010 - 14:17

Politie slaat ruit auto in om hond te redden

Zandvoort

De politie in Zandvoort heeft maandagmiddag een ruit van een auto ingeslagen om een hond te redden.

Rond 15.00 uur werd gemeld dat in de Tjerk Hiddesstraat een personenauto uit Duitsland in de volle zon stond met daarin een hond. Agenten zagen dat in de auto een hond op de achterbank zat en dat er een lege drinkbak stond.

De hond zat zwaar te hijgen en had het duidelijk erg warm. In overleg met een medewerker van de dierenambulance is getracht de auto te openen maar dat lukte niet. Daarom is een ruit ingeslagen en de hond bevrijd. Enige tijd later kwam de eigenaar van de hond en auto aanlopen. De man, een 43-jarige Duitser, beweerde dat hij de hond rond 15.00 uur in de auto had gezet en voor een volle drinkbak had gezorgd. Verder gaf hij aan elke twee uur bij de hond te willen kijken. Omdat er al een sleepauto voor het wegslepen van de auto was besteld moet de Duitser de kosten voor de sleepauto, de kosten voor het asiel en voor het kapot geslagen raam betalen. Verder is proces-verbaal ter zake dierenkwelling opgemaakt tegen hem.

De politie in Zandvoort waarschuwt mensen hun honden of andere dieren niet in een warme auto achter te laten. De dieren kunnen door de soms extreme hitte in de auto binnen een uur overlijden. Het op een kier zetten van de ramen helpt niet. Onvoorzichtige diereneigenaren krijgen een proces-verbaal en draaien op voor de gemaakte kosten.
Provincie:
Tag(s):