vrijdag, 10. december 2010 - 9:39

Politie succesvol in aanpak illegale taxichauffeurs

Amsterdam

In samenwerking met externe partners heeft de politie het afgelopen jaar tien acties gehouden tegen snorders die actief zijn in Amsterdam Zuidoost. In 2010 zijn tot nu toe 126 aanhoudingen verricht en 25 auto’s in beslag genomen.

In de afgelopen vijf jaar zijn er vele politieacties geweest tegen snorders in Zuidoost. Bij deze acties werkt de politie nauw samen met het Openbaar Ministerie (OM), de Dienst Werk en Inkomen (DWI), de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat (IVW) en de Belastingdienst, zodat de snorders direct op verschillende vlakken kunnen worden aangepakt. “Snorders moeten tegenwoordig veel sneller voor de rechter verschijnen en de DWI kort hun uitkering. Bij herhaling kan de IVW een boete van 3.000 euro geven en tenslotte kan de Belastingdienst hen direct verhoren en eventueel de auto in beslagnemen,” zegt projectleider Liza Huwae, die zich al enkele jaren bezighoudt met de aanpak van snorders in Zuidoost.

In het stadsdeel rijden naar schatting 1.000 tot 2.000 snorders, terwijl het probleem zich elders vrijwel niet voordoet. Huwae: "Er zijn diverse redenen te noemen waarom het probleem zich specifiek hier afspeelt. Het gaat vaak om relatief kleine afstanden, maar de fiets is hier niet populair. Ook is het openbaar vervoer in Zuidoost minder goed geregeld. Daarbij opgeteld dat een legale taxi wel drie keer zo duur is, is de keuze om je door een snorder naar het winkelcentrum, het café of naar de kerk te laten vervoeren, vaak snel gemaakt." Daarnaast maken ook criminelen graag gebruik van illegale taxi’s.
Provincie:
Tag(s):