zondag, 18. juli 2010 - 13:10

Politie vermoedt brandstichting Etten-Leur

Etten-Leur

In de nacht van zaterdag op zondag is omstreeks 05.45 uur brand ontstaan in een bedrijfspand van een handelsonderneming aan de Voorsteven. ‘Wij houden rekening met brandstichting’, meldt de politie zondag.

Eerder vannacht werd een toiletcabine in brand gestoken bij de haven aan de Leursedijk. Er raakte bij beide branden niemand gewond.

De brand begon op het voorterrein van het pand waar rollen met plastic in brand waren geraakt, vlak bij het toegangshek en sloeg daarna over op het bedrijfspand. Een 30-jarige man uit Etten-Leur die over de Korte Brugstraat reed met zijn auto waarschuwde als eerste de hulpdiensten. De brandweer schaalde op naar grote brand en zette 50 brandweerlieden in.

Vanwege de hevige rookontwikkeling reed een geluidswagen van de politie rond in de wijken De Keen en de Schoenmakershoek om de bewoners te waarschuwen om de ramen en deuren te sluiten. Er werd ook een SMS-Alert bericht aan de deelnemers in die wijken verstuurd met dezelfde strekking. De brandweer was de brand om 08.15 uur meester.

Het nablussen neemt nog enkele uren in beslag. Uit metingen is gebleken dat geen aantoonbare concentraties aan gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Wel kwamen in de omgeving wat roetdeeltjes neer, dit is echter geen asbest en dus niet gevaarlijk voor de voor volksgezondheid.

De burgemeester van Etten-Leur, mevrouw H. van Rijnbach-de Groot heeft zich ter plaatse op de hoogte gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Er wordt rekening gehouden met brandstichting, mede omdat eerder vannacht een toiletcabine op de Leursedijk in brand gestoken werd.

Vannacht is omstreeks 01.50 uur een toiletcabine uitgebrand in het plantsoen naast de haven aan de Leursedijk, ter hoogte van het Landjuweel. De agenten hebben met hun brandblusser het vuur uitgemaakt, waarna de brandweer nog kwam nablussen. Een onderzoek in de omgeving naar daders leverde niets op.
Provincie:
Tag(s):