zondag, 4. april 2010 - 12:12

Politie voert controle uit in treinen tussen Den Haag en Rotterdam

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 april een controle gehouden op het spoortraject Rotterdam – Den Haag. De controle werd gehouden omdat de Dienst Spoorwegpolitie signalen heeft gekregen dat er sprake is van overlast, geweld en agressie tegen personen op dit traject.

De Spoorwegpolitie voert vaker met succes controles uit op dit traject. Aan deze controle deden 8 medewerkers van de Spoorwegpolitie mee. Ze voerden de controle uit tussen 22:00 en 05:00 uur, er werden in totaal 16 treinen gecontroleerd. De controle werd in burger uitgevoerd om zo een reëel mogelijk beeld van de werkelijk in de treinen te krijgen. Tijdens de trajectcontrole voerde de vervoerder extra kaartcontroles uit.

Er werden 2 personen aangehouden omdat ze niet wilden meewerken aan hun staandehouding in de trein. Er is 38 maal proces-verbaal opgemaakt voor het verstoren van de goede, orde rust en veiligheid in het openbaar vervoer. In de trein werden 4 personen aangetroffen welke nog een straf hadden open staan bij justitie. Twee personen konden direct betalen of moeten binnen 14 dagen betalen. 1 persoon, een 25 jarige man uit Haarlem moest nog 14 dagen celstraf uitzitten welke hem opgelegd was door rechtbank.
Provincie:
Tag(s):