woensdag, 24. maart 2010 - 18:31

Politie waarschuwt voor kinderlokker in Kerkrade

Kerkrade

In Kerkrade is mogelijk een kinderlokker actief. Afgelopen dagen zijn twee gevallen geweest waarbij jonge jongens zijn aangesproken door een getinte man op een manier die door de jongens als bedreigend werd ervaren, meldt de politie.

Een 10-jarige jongen liep maandagmiddag rond kwart over twee met zijn hond vanuit de Koestraat richting het hertenkamp aan de Hertenweide. Volgens zijn verklaring is de jongen vrijwel vanaf zijn woning gevolgd door een getinte man van rond de 35 jaar. Hij was gekleed in een lichtblauwe winterjas. Eenmaal in de buurt van het hertenkamp vroeg de man meermaals of de jongen snoepjes wilde. De jongen schrok hevig en rende terug naar huis.

Een uur later fietste een jongen van 13 jaar van school naar huis over de Antoon Hubbenstraat. Toen hij bijna een in de buurt van kinderspeelplaats - langs de weg staande - blauwe personenauto passeerde ging daarvan het portier open. Een getinte man riep: "kom eens hier". De jongen vertrouwde het niet en fietste snel door naar huis.
Het is niet uitgesloten dat het hier om één en dezelfde man gaat. De politie neemt de zaak hoog op en vraagt getuigen om zich bij haar te melden. Verder worden buurtbewoners verzocht alert te zijn op verdachte situaties in nabijheid van scholen en speelplaatsen.
Provincie:
Tag(s):