zaterdag, 18. december 2010 - 9:17

Politie Zeeland: Blijf thuis, of neem warme dekens mee

Ook zaterdag heeft het verkeer last van het winterweer. In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft het men name in Zeeland weer fors gesneeuwd. Voor die provincie geldt dan ook een waarschuwing voor extreem weer van het KNMI.

De politie in Zeeland waarschuwt mensen, als ze niet dringend de weg op moeten, thuis te blijven.

Mocht men toch de weg op gaan dan is het advies om warme kleding, dekens en drinken mee te nemen omdat de hulpdiensten veel tijd nodig hebben om ter plekke te komen.

Voor de rest van Nederland gelden waarschuwing voor gladheid door lichte sneeuwval en bevriezing van sneeuwresten.

Op alle snelwegen in de provincie Utrecht geldt een verlaagde maximumsnelheid, zoals op de A1, de A12, de A27 en de A28. Op deze rijkswegen mag slechts 50 km/u worden. De gladheidscoordinator is van mening dat deze wegen zo glad zijn dat sneller rijden niet verantwoord is. Uitgezocht wordt waarom dat juist en alleen voor de wegen in Utrecht geldt.

Op de andere snelwegen is geen 'snelheidsdeken' van kracht. Dat neemt niet weg dat weggebruikers daar met aangepaste snelheid rijden.

Meteo Consult gaf aan dat het waarschijnlijk is dat het verkeer in Nederland de hele komende week last blijft houden van het winterweer.

Vrijdagavond is de avondspits op een complete chaos uitgedraaid. Hevige sneeuwval in de Randstad leidde tot een monsterspits, aldus verkeersdiensten in ons land. Tot 01.25 uur stonden er vrijdagavond files op de wegen. De totale filelengte liep volgens de ANWB op naar maximaal 750 kilometer

De winterse neerslag is nog niet voorbij. Dit weekend wordt opnieuw sneeuw verwacht. Vooral van zondag op maandag zullen sneeuwbuien mogelijk de spits van maandag weer op de proef stellen. Het zal na verwachting wel minder druk worden op de wegen omdat veel mensen kerstvakantie vieren.
Provincie:
Tag(s):