dinsdag, 28. september 2010 - 20:36

Politie zet hond in om verwarde man aan te houden

Tilburg

De Tilburgse politie was maandagavond 27 september 2010 een politiehond inzetten om een ernstig verwarde man onder controle. Het ging om een 29-jarige man die erg agressief was.

De politie ging omstreeks 21.30 uur naar de woning van de 29-jarige man in de wijk Het Zand. Hij had namelijk per email en telefoon diverse instanties en personen ernstig bedreigd met vuurwapengeweld en brandstichting. Verder had hij aangekondigd om het drinkwater in de regio Tilburg ongeschikt te maken voor consumptie. Het was bekend dat de man onder behandeling stond van de GGZ vanwege zijn psychosociale problematiek. Het was dan ook de bedoeling dat de politie de man thuis zou ophalen, zodat hij in het politiebureau door een psychiater onderzocht kon worden.

Bij aankomst dreigde de Tilburger de agenten direct met een mes. Hij nam een gevechtshouding aan en gooide door het trapgat een 6 kilo zware ijzeren pijp naar de agenten die beneden stonden. Daarna verschanste de luid schreeuwende man zich in een slaapkamer. Op aanroepen en waarschuwingen reageerde hij niet. Politiehond Rigas moest ingezet worden om de ernstig verwarde man onder controle te krijgen. Na zijn arrestatie is de man overgedragen aan de GGZ. In overleg met het Openbaar Ministerie wordt hij niet strafrechtelijk vervolgd vanwege zijn geestelijke gesteldheid.
Provincie:
Tag(s):