zondag, 18. april 2010 - 18:59

Politie ziet toe op veilig verloop dance-evenement

Velsen

Op het Forteiland vond afgelopen weekend een drukbezocht dance-evenement plaats. Beide avonden, zowel vrijdag- als zaterdagavond, werden bezoekers met een pendeldienst naar het eiland gebracht en de volgende ochtend weer aan land gezet.

Zij werden bij de toegang van het evenement gecontroleerd door de politie op het bezit van soft- en harddrugs (o.a. speed, coaïne, wiet en pillen). Hierbij zijn vrijdagavond in totaal 18 mensen aangehouden, de avond daarop waren dit er 21. Alle aangetroffen soft- en harddrugs is in beslag genomen. Het evenement is verder zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Op het eiland aanwezige EHBO-medewerkers hoefden beiden avonden niet in actie te komen.

Door het verkeershandhavingsteam is beide avonden, in de omgeving van het Forteiland, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Zaterdagmorgen vroeg liet de politie tussen 03:00 en 06:30 uur ruim 200 bestuurders blazen, waarvan acht werden aangehouden vanwege rijden onder invloed. Twee bestuurders hadden zoveel gedronken dat hun rijbewijs direct is ingenomen. Ook zondagmorgen is wederom, tussen 03.30 en 06.45 uur, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Ruim 400 bestuurders werkten mee aan een blaastest, waarbij 9 bestuurders zijn aangehouden voor rijden onder invloed. Van twee bestuurders zijn direct hun rijbewijzen ingenomen.
Provincie:
Tag(s):