dinsdag, 16. november 2010 - 22:13

Politie zoekt dader zware mishandeling in Maastricht

Maastricht

Donderdag 11 november is een 15-jarig meisje zwaar mishandeld op de Klokbekerstraat in Maastricht. Rond 20:40 uur werd ze van haar fiets getrokken en probeerde een onbekend gebleven man haar te wurgen.

Het meisje is rond 20:30 uur onderweg van de Roemerstraat naar huis. Ze fietst alleen via de Potteriestraat over de Klokbekerstraat als ze ineens iemand achter haar hoort rennen. Ter hoogte van de Hazendans grijpt hij haar vast en sleurt haar van de fiets. Ze wordt aan haar haren naar de stoep getrokken waarna de dader haar slaat en probeert te wurgen. Het meisje pleegt verzet door te schreeuwen en te slaan. Dit wordt opgemerkt door buurtbewoners die gaan kijken. Zij zien dan de dader staan die er vandoor rent in de richting van de Gewantmakersdreef. Even later vinden de bewoners het meisje op de stoep en wordt de politie gewaarschuwd. Al snel blijkt dat het meisje geen spullen mist, het ging dus niet om een straatroof.

Mede door het slechte weer die avond is maar een beperkt signalement beschikbaar: Het gaat om een man van ongeveer 20 jaar met kort donker haar. Hij droeg donkere kleding met op de achterkant van de jas een embleem/afbeelding. Mogelijk droeg de dader een donker mutsje.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over deze zware mishandeling die mogelijk heel anders had kunnen aflopen. Heeft u die donderdagavond rond 20:30 - 20:40 uur iets van de mishandeling gezien? Heeft u rond dat tijdstip of in de uren ervoor een jongeman gezien in die omgeving die zich vreemd gedroeg of er niet thuis hoorde? Alle informatie is welkom via het landelijk telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief) of anoniem via MMA 0900-7000 (gratis).
Provincie:
Tag(s):