vrijdag, 5. november 2010 - 16:02

Politie zoekt eigenaar(s) gereedschappen

Groningen

De politie is op zoek naar de rechtmatige eigenaar(s) van diverse aangetroffen gereedschappen. Zondag 31 oktober werd een 34-jarige veelpleger zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij was in het bezit van drie boormachines, een klophamer en een acculader. Eén van de boormachines zat in een zwarte koffer en de klophamer zat in een grijze koffer.

De politie heeft sterke vermoedens dat de goederen van diefstal afkomstig zijn. Er is echter geen aangifte gedaan van diefstal van deze gereedschappen. Mocht de eigenaar op basis van deze omschrijving zijn goederen herkennen, dan wordt hij van harte uitgenodigd alsnog aangifte te doen.

Inbraken bedrijfsauto’s

Er zijn recent meerder inbraken in bedrijfsauto’s geweest, waarbij gereedschappen werden buit gemaakt. De politie adviseert autobezitters en –gebruikers waardevolle spullen uit het voertuig te halen. Bij bedrijfsauto’s die vol met gereedschappen en materialen staan, is het raadzaam om deze altijd op een gesloten en beveiligd terrein te plaatsen. Is dit niet mogelijk, dan is het verstandig de auto onder een lantaarnpaal te plaatsen of op een plaats waar veel sociale en zichtbare controle is. Ook is het belangrijk om de gereedschappen goed te registeren (merk en serienummers).
Provincie:
Tag(s):