vrijdag, 5. maart 2010 - 13:35

Politie zoekt getuigen schietincident bij verkeerslicht

Maastricht

De politie is dringend op zoek naar getuigen van het schietincident dat donderdagavond op de Bosscherweg in Maastricht plaatsvond. Rond half zeven werd daar geschoten op de inzittenden van een Belgische auto die stond te wachten voor een verkeerslicht. De schoten werden gelost door de bestuurder van een eveneens uit België afkomstig voertuig. Bij het incident raakte wonderwel niemand gewond.

De drie jeugdige inzittenden van het beschoten voertuig hebben verklaard dat de problemen met de bestuurder van de andere auto al op Belgisch grondgebied zijn begonnen. Op een rotonde in de Belgische grensplaats Smeermaas probeerde de schutter op een agressieve manier hun aandacht te trekken.

Toen de auto met de jongeren moest stoppen voor een doseerlicht op Maastrichts grondgebied, reed de schutter hen met hoge snelheid voorbij over het fietspad naast de andere rijbaan. Een stukje verder keerde hij om, stopte naast de auto met de jongens, schreeuwde wat, trok een pistool en begon te schieten. Daarna reed hij met hoge snelheid terug naar België. Al vrij gauw werd duidelijk dat de kentekenplaten op de auto van de schutter van een diefstal in Maasmechelen (B) afkomstig waren.

Toen de schoten vielen was het vrij druk op de weg. De Bosscherweg is de uitvalsweg van Maastricht naar Smeermaas. De weg wordt intensief gebruikt door grensgangers. Bovendien stond een file voor het verkeerslicht. De kans is groot dat andere bestuurders iets hebben meegekregen van het incident. De politie verzoekt hen dringend om contact op te nemen, via telefoonnummer 0900-8844. Getuigen kunnen ook aan Meld Misdaad Anoniem doorgeven wat ze gezien of gehoord hebben. MMA is bereikbaar op 0800-7000
Provincie:
Tag(s):