woensdag, 11. augustus 2010 - 21:04

Politie zoekt getuigen van steekpartij in Maastricht

Maastricht

Afgelopen zaterdag 7 augustus vond tussen 17:30 uur en 18:00 uur een steekpartij plaats in het parkje gelegen aan de Via Regia te Maastricht, grenzend aan sportpark west. Nabij de aldaar gelegen vijver werd in de buurt van een bankje en de enige vlonder van het park, door wandelaars, een ernstig gewonde man aangetroffen. De man, een 21 jarige Rotterdammer, bleek meerdere steekwonden te hebben. Vanwege onderzoeksbelangen komt de politie nu pas met dit incident naar buiten.

De Rotterdammer werd met spoed overgebracht naar het AZM en daar meteen geopereerd. Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar en is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Uit verklaringen van het slachtoffer blijkt dat hij door meerdere mannen is aangevallen en met een mes is gestoken. Zijn belagers namen diens tas mee en zijn telefoon.

Meteen na het aantreffen van het gewonde slachtoffer startte de politie met een groot onderzoek waarbij de plaats delict door de technische recherche werd onderzocht en voerde de politie dinsdagmiddag een passantenonderzoek uit. Dat heeft op dit moment nog niet tot resultaat geleid.

De politie is op zoek naar getuigen van deze steekpartij en naar personen die op zaterdag 7 augustus 2010 tussen 17:30 uur en 18:00 uur in genoemd parkje waren. De politie zoekt met name twee mannen van middelbare leeftijd die zich per fiets over een fietspad langs het kunstgrasveld in de richting van de plaats delict verplaatsten. Een van hen heeft grijs haar en droeg een wit hemd met lange, half opgerolde mouwen en een licht gekleurde korte broek. De andere fietser heeft donker kort geknipt haar en droeg een geblokt hemd met korte mouwen en een lichte korte broek. Deze personen worden verzocht contact op te nemen met de politie op het nummer 0900 - 8844 of via het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000.
Provincie:
Tag(s):