dinsdag, 3. augustus 2010 - 16:07

Politie zoekt slachtoffers van oplichting door seks-afspraak

Enschede

Mogelijk zijn tien mannen slachtoffer geworden van oplichting c.q. bedreiging door een 49-jarige Enschedeër. De politie verzoekt deze onbekende slachtoffers zich te melden.

Op woensdagmorgen 28 juli 2010 hield Politie Twente een 49-jarige man in zijn woning aan. Hij wordt verdacht van het plegen van oplichting en bedreiging. Mogelijk via chats op internet en advertenties in de krant bood deze man betaalde seks met twee vrouwen aan. De betreffende vrouwen, een 30-jarige en 29-jarige uit Enschede, hebben zich inmiddels gemeld bij de politie. Zij worden verdacht van medeplegen van de oplichting maar krijgen ook hulpverlening aangeboden.

Uit onderzoek vermoedt de politie dat er tien mannen zijn opgelicht en bedreigd. Twee mannen hebben reeds aangifte gedaan bij de politie van oplichting en bedreiging. Zij gingen in op de advertentie die de 49-jarige man had geplaatst. Na betaling aan de vrouwen kregen de slachtoffers niet de beloofde seks maar werden zij bedreigd door de 49-jarige man.

Deze oplichting en bedreiging vonden plaats in twee woningen in Enschede; een woning aan de G.J. van Heekstraat en aan de Weegschaalstraat. Het vermoeden bestaat dat deze oplichting begin 2010 is gestart.
Provincie:
Tag(s):