woensdag, 1. december 2010 - 20:52

Politiebeveiliging voor bedreigde burgemeester Helmond

Helmond

Vanwege geweldsdreigingen tegen de burgemeester én de coffeeshop Carpe Diem aan de Noord-Koninginnewal in Helmond is besloten de coffeeshop met onmiddellijke ingang te sluiten. Dit heeft de gemeente Helmond woensdag bekendgemaakt.

Burgemeester krijgt persoonsbeveiliging
Politie en justitie nemen de dreigingen zeer serieus, gezien de twee eerdere zware geweldsincidenten tegen de coffeeshop dit jaar. De burgemeester heeft persoonsbeveiliging gekregen en er wordt bij zijn woning een bemande bewakingsunit van de politie geplaatst om te waken over de veiligheid van hem en zijn familieleden.

Hoe lang deze situatie gaat duren, is op dit moment nog niet bekend. De gang van zaken hebben burgemeester Jacobs en zijn echtgenote niet onberoerd gelaten.

Streven is blijvende sluiting
Het is niet langer verantwoord dat de coffeeshop voor het publiek geopend blijft. Er is immers een reële vrees voor geweld waardoor de veiligheid van de bezoekers en omwonenden in het geding is.

De duur van het sluitingsbevel is bepaald op vier maanden, dus tot 1 april 2011. In die periode wordt gekeken of het juridisch mogelijk is de verstrekte Overlastvergunning voor de coffeeshop in te trekken. Als dat het geval is leidt dat tot blijvende sluiting.

Afdoende maatregelen
De gemeente gaat ervan uit, samen met politie en justitie, hiermee afdoende maatregelen te hebben genomen.
Provincie:
Tag(s):