zaterdag, 10. juli 2010 - 16:53

Politieman en verdachte gewond bij ontploffing woning

Ermelo

Een politieman en een 65-jarige verdachte hebben vrijdagavond 9 juli in Ermelo flinke brandwonden opgelopen nadat de 65-jarige een explosie veroorzaakte in een woning op een recreatieterrein.

De explosie werd gevolgd door een felle brand, waardoor de recreatiewoning voor een belangrijk deel uitbrandde. Beide gewonden zijn in het ziekenhuis behandeld.

De politie werd rond 21.30 uur gealarmeerd wegens een dreigende escalatie bij relatieproblemen tussen de verdachte en zijn vrouw bij hun woning op het terrein aan de Buitenbrinkweg in Ermelo.
Toen twee politiemannen ter plaatse kwam zagen zij de 65-jarige man bij de woning. De echtgenote bleek elders te verblijven. Op het moment dat de politiemannen vlak bij de ingang van de woning stonden, ontstond er in de woning een explosie, gevolgd door een felle brand.
Eén van de politiemannen en de 65-jarige liepen brandwonden op, waarvoor de ambulancedienst werd opgeroepen. De brandweer werd gealarmeerd en heeft de brand bestreden. Het pand is voor een belangrijk deel uitgebrand.

Uit een eerste onderzoek blijkt, dat de verdachte kort voor de komst van de politie vermoedelijk een hoeveelheid brandversnellende vloeistof in de woning heeft verspreid en vervolgens brand heeft veroorzaakt .De politieman is in afwachting van zijn herstel ziek thuis. De verdachte werd aangehouden en na behandeling in het ziekenhuis ingesloten in een politiecel.
De politie stelt een nader politieonderzoek in naar de concrete toedracht en de aanleiding van het incident.
Provincie:
Tag(s):