woensdag, 8. december 2010 - 14:21

Politie:'Overlast bij wedstrijd FC Twente en Tottenham Hotspur viel mee'

Enschede

De wedstrijd FC Twente — Tottenham Hotspur in Enschede is qua overlastbeeld goed verlopen. Dit meldt de politie woensdag.

'Het is rustig verlopen op een klein incident na. Tegen 17.00 uur werd het even wat onrustig op de Oude Markt in Enschede. De ME moest kort in actie komen, zodat er geen confrontatie ontstond tussen beide supportersgroepen', meldt de politie.

Vanaf dat moment heeft de politie de supportersgroepen gescheiden gehouden. De aanleiding van de onrust was het feit dat er vuurwerk werd afgestoken op de Oude Markt. De persoon die het vuurwerk liet ontploffen is aangehouden.

350 Tottenham Hotspur supporters in binnenstad
De Enschedese binnenstad is overdag door ongeveer 350 Tottenham Hotspur supporters bezocht. In het stadion dreigde het een moment onrustig te worden. Twente supporters maakten zich druk over een spandoek in het stadion. Door snel ingrijpen van de politie was het zo weer rustig.

Vanaf het middaguur is het politiepersoneel actief geweest, waaronder de ME (mobiele eenheid) en de bereden politie. In de voorbereiding van deze wedstrijd en tijdens de wedstrijddag is er een goede samenwerking geweest ondermeer tussen de gemeente Enschede, het OM, FC Twente en Connexxion.

De politie was de gehele dag duidelijk zichtbaar aanwezig in de binnenstad van Enschede en vanaf halverwege de middag ook in en rond het stadion. De Tottenham Hotspur fans werden onder politiebegeleiding in de vooravond vanuit de binnenstad per bus vervoerd naar het Twente stadion in afwachting van de voetbalwedstrijd. Ruim 1000 supporters van Tottenham Hotspur hebben de wedstrijd in het stadion gezien.

Na afloop van de wedstrijd zijn ongeveer 450 Engelse supporters, die niet in Twente overnachtten, per bus overgebracht naar Amsterdam, van waaruit ze verder kunnen reizen richting de Nederlandse vliegvelden om naar Engeland te kunnen vliegen.

Dit vanwege het feit dat treinverkeer niet meer mogelijk was richting Schiphol. De supporters uit Engeland hebben allen een flyer ontvangen met nuttige informatie, zodat voor hen duidelijk was hoe zaken geregeld zijn t.a.v. deze wedstrijd. De horecagelegenheden in Hengelo en Enschede waren na afloop van de wedstrijd gesloten.

Zes aanhoudingen
In totaal zijn er zes aanhoudingen verricht. Vijf aangehouden personen komen uit Twente, een uit Engeland. Vier personen zijn aangehouden i.v.m. vuurwerkbezit, waaronder de aanhouding van diegene die het vuurwerk heeft laten ontploffen op de Oude Markt. Twee personen i.v.m. het verstoren van de openbare orde, o.a. gooien van voorwerpen richting de ME.
Provincie:
Tag(s):