woensdag, 24. november 2010 - 15:26

Politieteam Salland voert extra verlichtingscontroles uit

Nu de dagen weer korter worden, is het extra belangrijk om een goede verlichting te hebben op uw fiets of bromfiets. Het politieteam Salland zal de komende maanden extra verlichtingscontroles uitvoeren in Raalte en Olst-Wijhe.

De controles zullen doordeweeks plaatsvinden, maar ook in het weekend. Er komen namelijk regelmatig klachten bij de politie binnen over uitgaande jeugd, die zonder verlichting fietst en bromfiets.

Hier zal streng op toe worden zien en bij een overtreding volgt zonder meer een bekeuring. De overtreding kost € 35,- voor een fietser en € 40,- voor een bromfietser.

Tijdens de controles zullen fietsen ook gecontroleerd worden op heling. Er wordt dan onder andere gekeken naar het slot en het framenummer om te constateren of de fiets mogelijk van diefstal afkomstig is. Mocht er enige twijfel bestaan over de herkomst van de fiets, dan zal deze in beslaggenomen worden en voor nader onderzoek naar het politiebureau worden gebracht.

De fietser zal vervolgens een aannemelijke verklaring over de herkomst van de fiets af moeten leggen. Uiteraard geldt bovenstaande ook voor bromfietsers.
Provincie:
Tag(s):