woensdag, 6. oktober 2010 - 11:49

Preuvenetour schenkt €20.000 voor kankeronderzoek

Heerlen

Tijdens de afsluitende feestavond, maandag 4 oktober in Hotel Van der Valk Heerlen, heeft de stichting Preuvenetour een cheque t.w.v. € 20.000,- aangeboden aan het Kankeronderzoekfonds Limburg. Het fonds werft extra geld voor kankeronderzoek dat in Limburg, in het Maastricht Universitair Medische Centrum (MUMC+), wordt uitgevoerd. Het Kankeronderzoekfonds Limburg is een samenwerking tussen KWF Kankerbestrijding en Health Foundation Limburg (HFL), hét fondsenwervende bureau van het MUMC+.

De sponsoren van de stichting Preuvenetour hebben het afgelopen jaar, zowel in de winter als in de zomer, op de fiets gezeten om het aangeboden bedrag bij elkaar te fietsen. Zo vertrokken donderdag 2 september 96 deelnemers op de fiets voor een tocht van 115 kilometer. Start en finish waren getrokken bij Hotel Van der Valk Heerlen. Directeuren, artsen, managers, bekende Nederlanders, allemaal samen op de fiets voor dat ene goede doel. Zo stonden bijvoorbeeld Erik Dekker, Jan Janssen, Gerd Leers, Frans Timmermans en Xavier Maassen op de deelnemerslijst.

Ellen van de Ven (HFL) en Gerard Bos (Internist Hematoloog) namen de cheque namens het Kankeronderzoekfonds Limburg in ontvangst van Judith Oostwegel-Van Uden, beschermvrouwe van de stichting Preuvenetour.

Preuvenetour gaat met de keuze voor het Kankeronderzoekfonds Limburg een vierjarige samenwerking aan met HFL. In de komende edities van de Preuvenetour komt de opbrengst ten goede aan de overige drie speerpunten van het MUMC+/HFL: hart- en vaatziekten, geestelijke gezondheidszorg en chronische ziekten. De organisatie van de Preuvenetour hoopt zo een bijdrage te leveren aan een gezond welzijn in de regio.
Provincie:
Tag(s):