vrijdag, 13. augustus 2010 - 15:22 Update: 08-07-2014 0:30

Prijzen nieuwe Volkswagen CrossTouran beginnen bij € 32.090

Leusden

Na de introductie van de CrossPolo en van de CrossGolf presenteert Volkswagen opnieuw een eigenzinnige auto, maar nu een met nog meer leefruimte: de CrossTouran. De prijzen van Volkswagens voorwielaangedreven midi-MPV beginnen bij € 32.090. Vanaf half oktober kan het avontuur voor de hele familie beginnen.

De tweede generatie CrossTouran verschilt toch op enkele belangrijke punten van de reguliere Touran. De bodemvrijheid is bijvoorbeeld met 20 millimeter vergroot. Volkswagen benadrukt het avontuurlijke effect hiervan met extra brede banden en 17-inch lichtmetalen velgen.

Het meest opvallend zijn de kunststof carrosseriedelen — onder meer rond de wielkasten en op de bumpers en flanken — die de CrossTouran zijn extra stoere en sportieve looks geven. De CrossTouran is ook te herkennen aan de dakrails. Die is niet alleen praktisch, maar geeft door de mat aluminium afwerking ook een extra dimensie aan het design van de auto.

Eigenzinnig
Ook vanbinnen onderscheidt de CrossTouran zich. Aluminium accenten en speciale stoelen met exclusieve bekleding geven het ruime interieur extra cachet. Het comfort is hierbij niet vergeten. Volkswagen voorziet de CrossTouran standaard van elektrisch bedienbare ramen rondom, een in hoogte verstelbare bestuurders- en passagiersstoel inclusief lendensteun, een met leder bekleed stuurwiel en een met leder beklede versnellingspook en handrem.

Ondanks zijn onconventionele uiterlijk en innerlijk verloochent de CrossTouran zijn afkomst niet. Een derde zitrij (optioneel) en veertig opbergmogelijkheden in het interieur maken hem erg praktisch.

Motoren
De Volkswagen CrossTouran is leverbaar met de verschillende economische en tegelijkertijd krachtige TSI- en TDI-motoren, variërend in vermogen van 77 kW/105 pk tot 125 kW/170 pk. De nieuwe CrossTouran is vanaf begin september bestelbaar bij de Volkswagen-dealer, vanaf half oktober rijdt de stoere CrossTouran in Nederland.
Categorie:
Tag(s):