vrijdag, 19. november 2010 - 12:57 Update: 08-07-2014 0:28

Prince concert in een uitverkocht Gelredome

Arnhem

Donderdagavond heeft Prince de 30.000 bezoekers van zijn show in het Gelredome getrakteerd op een 3 uur durende show van formaat. Alhoewel de start van het concert nogal ‘vreemd’ was, onder meer omdat de zaallichten en op de podium spotlights constant aan stonden en het optreden meer op een jamsessie leek, vlogen de vonken na ruim drie kwartier het publiek om de oren.

The Mineapolis Midget liet met zijn New Generation Band, niet alleen zijn funky moves zien, hij schitterde op het podium als een combinatie tussen James Brown, Elvis Presley en Jimi Hendrix. Daarnaast speelde hij enkele gitaar solo’s waar het publiek bijna van in extase raakte. Na een van deze solo’s wierp hij zijn gitaar in het publiek, om dit aan het eind van de show nog eens te herhalen.

Al na een uur wenste hij het publiek wel thuis en bedankte hen voor hun komst. Na een uitzinnig fluitconcert en applaus kwam hij gedurende de twee uur die volgende terug met meerdere toegiften. Al zijn grote hits speelde hij, maar de versie van Purple Rain die hij gisteravond ten gehore bracht was wel de meest intrigeerde ooit en daarmee het hoogte punt van de avond.

Na het concert liet de zanger met zijn gevolg zich per limo richting Amsterdam vervoeren waardoor de geruchten dat hij een after-party in Paradiso zou geven, sterker werden. Na enkele uren wachten bleek dat toch niet te kloppen en de fans die zich voor de Amsterdamse poptempel verzameld hadden en het concert in Arnhem gemist hadden, keerden teleurgesteld huiswaarts.
Categorie:
Tag(s):