zaterdag, 25. september 2010 - 15:43

Prins van Oranje en Prinses Máxima bezoeken Burendag in Leusden

Leusden

Prins Willem Alexander en Prinses Máxima hebben zaterdag in Leusden de vijfde Burendag bezocht. Burendag is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts om activiteiten te ondersteunen die bijdragen aan het bevorderen van contact tussen buren.

De Prins en Prinses hebben in Leusden de Burendaginitiatieven in de straten Dinkelwijk en ’t Ruigeveld/ ’t Vlies bezocht. Het Paar bezocht als eerste Dinkelwijk. Hier opende de Prins samen met Theo Meijer, bewoner en Olympisch medaillewinnaar Judo (1992), de Olympische Buurtspelen. Vervolgens bezocht het Paar een zumba- en judoclinic.

Daarna werd het buurtgrasveld Olmenlaan bezocht waar Wijkplatform ’t Ruigeveld / ’t Vliet de Burendag organiseerde. Het Paar maakte een rondje langs verschillende activiteiten, waaronder een stormbaan, een levende poppenkastvoorstelling, badminton, dammen en voetbal.

Douwe Egberts startte het initiatief Burendag in 2006, twee jaar later volgde het Oranje Fonds. In 2009 werden tijdens Burendag op circa 14000 locaties in Nederland buurtactiviteiten gehouden waar ruim 650.000 mensen aan deelnamen. Uit onderzoek van het Oranje Fonds blijkt dat dit jaar zo’n 1,2 miljoen mensen (4 -75 jaar) van plan zijn deel te nemen aan Burendag.

De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermheer en beschermvrouw van het Oranje Fonds.
Provincie:
Tag(s):