woensdag, 3. november 2010 - 17:45

Prins Willem-Alexander bezoekt Logistiek Centrum Woensdrecht

Woensdrecht

Kroonprins Willem-Alexander heeft dinsdag het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) bezocht. Dit heeft Defensie woensdag laten weten.

LCW
Het LCW heeft een centrale plaats binnen de Defensie Materieel Organisatie (DMO) waar het groot onderhoud aan het materieel plaatsvindt. De prins werd tijdens het werkbezoek geïnformeerd over de verschillende onderdelen van het onderhoudsbedrijf, maar hij sprak ook over de uitdagingen voor het LCW met het oog op de komende bezuinigingen.

Rondleidingen
In de onderhoudshangaar vertelden de monteurs bij de verschillende werkdocks van de F-16, Chinook, Cougar, Apache helikopter en het PC-7 opleidingsvliegtuig over de werkzaamheden die plaatsvinden vanaf het moment dat een toestel binnenkomt tot en met de oplevering.

Willem-Alexander nam verder een kijkje in de cockpit van een F-16 en in een Chinook helikopter. Na de onderhoudshangaar werd een bezoek gebracht aan het distributiecentrum. Bij een innamestation kreeg de prins onder meer uitleg over de binnenkomst van pakketjes, de controle en de opname in het geautomatiseerde systeem.

Uitzendgebied
De prins sprak met medewerkers die zijn ingezet in het uitzendgebied. Medewerkers van het Quick Repair Team vertelden de prins altijd paraat te staan in het uitzendgebied om reparaties aan vliegtuigen uit te voeren.

Medewerkers van de Productie Eenheid Grondgebonden Systemen gaven een toelichting op hun tijdelijke militarisatie om als burger inbouwwerkzaamheden van communicatieapparatuur in voertuigen in het uitzendgebied te kunnen verrichten.
Provincie:
Tag(s):