vrijdag, 5. november 2010 - 14:26

Prins Willem-Alexander opent NanoLab Universiteit Twente

Enschede

Prins Willem-Alexander heeft vrijdag een werkbezoek gebracht aan Twente om zich te laten informeren over de wijze waarop in deze regio gewerkt wordt aan de ontwikkeling van een kennisgedreven economie. ‘Aan het einde van het bezoek opende de Prins het MESA+ NanoLab van de Universiteit Twente in Enschede’, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

De prins begon zijn bezoek ’s ochtends op de Universiteit Twente met een rondetafelgesprek over de activiteiten van het Innovatieplatform Twente. Het platform heeft tot doel om via kennisuitwisseling, innovatie en technologische ontwikkelingen te komen tot duurzame versterking van de regionale economie.

Hiervoor werken de overheid, ondernemers, het onderwijs en onderzoeksinstellingen samen. De provincie Overijssel is initiator van het platform en heeft een coördinerende rol. Tijdens het gesprek stond de innovatieve bedrijvigheid rond de universiteit centraal.

Aansluitend bracht de prins op het Business & Science Park een bezoek aan het bedrijf Xsens. Het bedrijf is leverancier van bewegingsmeetsystemen met miniatuursensoren. De systemen worden onder meer gebruikt in de gezondheidszorg, de sportwetenschap, camera’s en de stabilisatie van robots.

Oprichters van het bedrijf zijn oud-studenten van de Universiteit Twente. Op de universiteit werd de prins geïnformeerd over de ontwikkeling van het Kennispark Twente. Het kennispark heeft tot doel om het bedrijfsleven en de wetenschap met elkaar te verbinden om de vertaalslag te kunnen maken van wetenschappelijke kennis naar commerciële toepassing.

Opening MESA+ NanoLab
Ter afsluiting van het werkbezoek opende de prins van Oranje ’s middags het MESA+ NanoLab van de Universiteit Twente. In deze nieuwe onderzoeksfaciliteit werken meer dan 500 onderzoekers op het gebied van nanotechnologie.
Provincie:
Tag(s):