vrijdag, 22. oktober 2010 - 14:13 Update: 08-07-2014 0:28

Prinses Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2010 uit

Amsterdam

Prinses Máxima reikt maandagmiddag 29 november in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam de vernieuwde Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs uit. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdag laten weten.

Met ingang van 2010 kent het Cultuurfonds deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel gebied.

Orkest van de Achttiende Eeuw
Het Orkest van de Achttiende Eeuw ontvangt de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2010. Het symfonieorkest is in 1981 opgericht door Frans Brüggen en bestaat uit 60 leden uit 23 landen.

Het orkest voert op authentieke wijze meesterwerken van componisten uit de achttiende en vroeg negentiende eeuw (onder andere Haydn, Mozart en Beethoven) uit. Het orkest krijgt de prijs vanwege de collectieve topprestatie die het muziekgezelschap sinds de jaren tachtig levert op artistiek gebied.

De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs wordt toegekend aan personen of instellingen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt op een of meerdere werkterreinen van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Met ingang van 2010 reikt het Cultuurfonds deze oeuvreprijs jaarlijks uit aan een winnaar op het gebied van muziek, theater, dans, beeldende kunst, geschiedenis, letteren, monumentenzorg, cultuureducatie of natuurbehoud.
Categorie:
Tag(s):