maandag, 20. september 2010 - 21:16

Proefleven in Drenthe haalt Randstedelingen over de streep

Regio

Afgelopen weekend hebben veertig gezinnen de provincie Drenthe mogen beleven en ervaren als de provincie om te wonen, te werken en te leven. Tijdens het weekend maakten ze kennis met diverse aspecten van het leven in Drenthe.

Op vrijdagmiddag werden de proefbewoners warm onthaald door de burgemeesters van Emmen, Meppel, De Wolden, Hoogeveen en Coevorden en werd samen het evenement Culinair Meppel bezocht.
Tijdens het weekend werd niet alleen aandacht besteed aan het thema wonen, maar de gasten konden zaterdagochtend tevens kennis maken met diverse Drentse instanties en bedrijven op het gebied van werken en ondernemen in Drenthe. ‘Het was voor mij de perfecte gelegenheid om in het Drentse netwerk te komen’, aldus een deelnemer. Zaterdagavond was er in het Kasteel in Coevorden een ontmoeting met gezinnen en stellen die de stap eerder hadden gemaakt vanuit het westen naar het Drenthe. De ontmoeting met deze gezinnen was een schot in de roos. Ervaringen werden uitgewisseld en vele vragen die nog bij de gasten leefden konden worden beantwoord.

Zondag werd men welkom geheten door de inwoners van het pittoreske vijf sterren dorp Echten. Vervolgens was er een tour door Zuid Drenthe met Drentse makelaars door de dorpen en steden om huizen te bekijken en sfeer te proeven. Het weekend werd zondag afgesloten met een gezellige High Tea in Hoogeveen. Alle deelnemers hebben een informatiepakket van de deelnemende gemeenten ontvangen en konden met een tevreden gevoel naar de Randstad terugkeren. Marketing Drenthe houdt contact met de gezinnen en kan ze hopelijk binnen afzienbare tijd ontvangen als nieuwe inwoners van Drenthe.
Provincie:
Tag(s):