maandag, 15. november 2010 - 14:09

Project Groningers Actief!

Marum

Bewegen is gezond! Daarom start de gemeente Marum, in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen en het ouderenwerk van mfc 't Marheem, het GA!-project, oftewel Groningers Actief! Dit project is bedoeld voor inwoners tussen 60 en 70 jaar van de gemeente Marum en start vanaf maandag 22 november met gezondheidstesten in De Wilp, Marum, Boerakker en Nuis.

Met het klimmen van de jaren wordt het op peil houden van fitheid en gezondheid steeds belangrijker. Met het GA!-project! ervaren mensen tussen 60 en 70 jaar hoe fit men is en wat men kan doen om de fitheid te behouden of te verbeteren. Daarbij richt de organisatie zich vooral op mensen die niet of weinig bewegen. Door het aanbieden van een actief programma worden mensen gestimuleerd (weer) te gaan bewegen en gemotiveerd om in beweging te blijven. Gezond en succesvol ouder worden is belangrijk, maar ook de preventie van beperkingen in het functioneren

Binnenkort wordt in de gemeente Marum een boekje verspreid met daarin het totale sportaanbod voor ouderen. Bij de meeste sportaanbieders kan men deelnemen aan leuke kennismakingslessen.
Provincie:
Tag(s):