maandag, 27. december 2010 - 13:15 Update: 08-07-2014 1:01

Provincie: Vitesse verrekent ten onrechte 5,8 miljoen in jaarcijfers

Arnhem

(Elfvoetbal) De geldzorgen in Arnhem nemen toe. Nadat deze week al bekend werd dat hoofd- en shirtsponsor Zuka per direct de banden met Vitesse heeft doorgesneden, slaat nu een mededeling van de provincie Gelderland een gat van 5,8 miljoen euro in cijfers over afgelopen seizoen.

Enkele weken terug maakte Merab Jordania nog trots bekend dat zijn club over afgelopen seizoen 1,6 miljoen euro winst maakte. De zienswijze van de provincie maakt echter duidelijk dat vitesse geen winst, maar een verlies van bijna vijf miljoen euro draaide. Het overheidsorgaan zag dat Vitesse doodleuk een bedrag van 5,8 miljoen euro opnam in de jaarcijfers.

Volgens de club geld dat ze nog tegoed hebben van de provincie, wegens het niet nakomen van afspraken over verlaging van de huur van stadion Gelredome. "Dat mogen ze vinden, maar geen rechter heeft zich daar nog over gebogen. We hebben, toen we gedagvaard werden, bij Vitesse het verzoek neergelegd alle begrotingen, jaaroverzichten en transferoverzichten van 1999 t/m 2008 naar ons toe te sturen. Tot op de dag van vandaag hebben we niets ontvangen. Dit is een aparte vorm van boekhouding", aldus een woordvoerder van de Provinciale Staten.
Categorie:
Tag(s):