dinsdag, 21. december 2010 - 12:22 Update: 08-07-2014 1:01

PSV-spelers steunen Serious Request met 2.500 euro

Eindhoven

(Elfvoetbal) De spelers van PSV hebben vlak voor de kerstdagen hun goede kant laten zien. Namens de spelersgroep doneerde aanvoerder Ibrahim Afellay maandagavond 2.500 euro aan Serious Request van radiozender 3FM, dat geld inzamelt voor aidswezen in Afrika.

Tot verrassing van de drie DJ's vielen de PSV'ers maandag aan het einde van de middag het Glazen Huis in Eindhoven binnen. Afellay overhandigde een cheque van € 17.274,00. In dit bedrag zit de vorige week geveilde aftrap van PSV-Roda JC en de twee VIP-pakketten, de opbrengst van de collecte (€8740,00) en de opbrengst van de aangevraagde platen.

Daarnaast werden de wedstrijdbal van PSV-Roda JC (inclusief handtekeningen) en de gesigneerde wedstrijdshirts van die wedstrijd ter beschikking gesteld. Daar kunnen mensen op bieden. Zondag had Otman Bakkal zijn voetbalschoenen al ter beschikking gesteld.

Nadat ook de € 2.500 namens de spelersgroep was overhandigd, vertrok de selectie weer. Woensdag wacht namelijk Roda JC in het bekertoernooi, dus moesten de spelers op tijd naar bed.

Het door de spelers geschonken bedrag werd door tv-presentator Wilfred Genee maandagavond enigszins belachelijk gemaakt in het programma Voetbal International. 3FM-dj Giel Beelen belde de presentator vanochtend op en vroeg zich af wat Genee dan had gegeven.

"De selectie van PSV bestaat uit een mannetje of 25, dus ze geven honderd euro per man. Terwijl ze veel meer geld verdienen", zei Genee. "Maar hoewel de spelers van PSV veel meer verdienen dan ik, ben ik bereid 250 euro te geven."

Ook FC Eindhoven zet zich in voor het goede doel. Woensdagmiddag organiseert de club op het Cruyff Court FC Eindhoven een penalty shoot-out voor kinderen, die voor één euro een toernooitje spelen en penalty's mogen nemen op Paul Dijkmans en Laurens van Leuken, twee keepers van FC Eindhoven.
Categorie:
Tag(s):