zondag, 7. november 2010 - 16:59 Update: 08-07-2014 1:02

PSV sterkste in hectisch duel in Utrecht

Utrecht

(Elfvoetbal) Twee rode kaarten, drie doelpunten, een zwakke arbitrage en een bandje om spreekkoren te overstemmen. Utrecht - PSV was zondag een wedstrijd die tot het einde toe boeiend bleef en waarin PSV uiteindelijk een knappe overwinning boekte.

De Eindhovenaren speelden het grootste deel van de wedstrijd met tien man, omdat Jonathan Reis - man in vorm - rood kreeg na een vermeende elleboogstoot aan het adres van Alje Schut. Scheidsrechter Wegereef aarzelde niet, maar het was niet de enige keer dat de leiding bekritiseerd werd.

PSV stond op dat moment al wel met 0-1 voor. Dat was te danken aan de sluwheid van Ibrahim Afellay. De middenvelder maakte na 25 minuten een slim overtredinkje op Mihai Nesu, waardoor de linkerflank open lag. De voorzet van Afellay werd binnengeschoten door Balasz Dzsudzsak.

Na de rode kaart van Reis was het Utrecht dat de boventoon voerde, maar zich keer op keer stukbeet op doelman Andreas Isaksson, die vorig jaar ook al uitblinker was in hetzelfde duel.

Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd gespeeld, toen knullig verdedigen aan Utrechtse zijde de 0-2 inleidde. Lensky trok aan de noodrem, kreeg rood en zag Dszudszak de 0-2 uit de toegekende strafschop toekennen.

Met tien tegen tien kwam Utrecht nog wel tot 1-2 (schitterende omhaal Demouge), maar tot een gelijkmaker kwam het, ondanks hevige druk op het PSV-doel, niet meer.
Categorie:
Tag(s):