zondag, 24. oktober 2010 - 16:50 Update: 08-07-2014 1:02

PSV veegt Feyenoord van de mat met 10-0

Rotterdam

(Elfvoetbal) PSV heeft zondag Feyenoord in eigen huis met 10-0 verslagen. De Rotterdammers speelden na een rode kaart voor Kelvin Leerdam dramatisch en schandalig en leden hun grootste nederlaag in de Eredivisie ooit.

Feyenoord begon de eerste helft nog best aardig. De Rotterdammers speelden agressief op het middenveld en zetten PSV snel onder druk. Daar hadden de Eindhovenaren flink veel moeite mee.

PSV kwam daardoor niet verder dan wat schoten van afstand en een aardige kopbal van Jonathan Reis, die opnieuw een basisplaats was toebedeeld. De Braziliaan bekroonde de keuze voor hem later met drie goals; zijn vierde, vijfde en zesde in drie duels.

PSV kwam pas echt los na de twee gele kaarten voor Kelvin Leerdam. De rechtsback van Feyenoord werd misschien zwaar bestraft, maar nam ook wel erg veel risico door met al een prent op zak Erik Pieters te vloeren.

Daarna werd het een genante walkover door PSV, dat Feyenoord bij vlagen degradeerde tot een Jupiler League-cub. Een eigen doelpunt van Bruno Martins Indi, kopbal van Ola Toivonen, schuiver van Jeremain Lens, afstandspegel van Balázs Dzsudzsák, kopbal van Orlando Engelaar, penalty van de Hongaar en knal van Lens maakten de middag voor Feyenoord - dat ook al Leroy Fer zag uitvallen met een enkelblessure - nog zwarter: 10-0.

PSV neemt door de monsterzege de koppositie over van Roda JC in de Eredivisie. Feyenoord moet hopen dat Willem II en VVV ook blijven verliezen, want anders is dit elftal zonder kwaliteit en vertrouwen een serieuze degradatiekandidaat.
Categorie:
Tag(s):