zaterdag, 13. november 2010 - 12:00 Update: 24-03-2016 9:24

PSV wil opvolger voor Afellay 100

(Elfvoetbal) Ibrahim Afellay zou snel het shirt van FC Barcelona aan kunnen trekken. Als het aan Phillip Cocu ligt tenminste.

test 100

De assistent-trainer bij PSV denkt dat de huidige aanvoerder van PSV zonder problemen kan meedraaien bij de Spaanse landskampioen. Bovendien zouden zijn technische kwaliteiten goed passen bij het spel van de Catalanen.
"Afellay is technisch zeer bekwaam en kan met zowel links als rechts goed overweg", zegt Cocu in een interview met het Spaanse Sport. "Hij speelt op meerdere posities, zowel links als rechts op de vleugel. Hij is erg veelzijdig en aanvallend ingesteld. De positie van Sergio B

usquets zal hij niet overnemen, maar volgens mij kan hij op een andere plek wel overweg."
Cocu speelde zelf zes jaar voor Barcelona en was daarna ook nog teamgenoot van Afellay bij PSV. "Als hij kan kiezen, moet hij naar Barcelona gaan. Vanwege zijn manier van spelen, zou dat de meest logische keuze zijn."
UPDATE (1): De overstap naar FC Barcelona voor Ibrahim Afellay lijkt er daadwerkelijk van te komen. Zaakwaarnemer Rob Jansen heeft PSV van de concrete interesse op de hoogte gebracht. De Catalaanse club wil de spelbepaler in de winterstop overnemen en heeft daar een bedrag van drie miljoen euro voor over.
UPDATE (2): Barcelona heeft zich vrijdag officieel gemeld bij PSV, dat bevestigt technisch manager Marcel Brands in De Telegraaf. Ze willen Afellay in de winterstop voor vijf jaar vastleggen. Er is nog niet over bedragen gesproken.
Als de Oranje-international daadwerkelijk in januari vertrekt, zal PSV wellicht toch een opvolger halen. In eerste instantie zei Brands dat er in de zomer al geanticipeerd is op een eventueel vertrek van Afellay. Fred Rutten wil ook een nieuwe middenvelder erbij als zijn captain vertrekt.

Categorie:
Tag(s):