zondag, 17. oktober 2010 - 17:15 Update: 08-07-2014 1:02

PSV zonder glans langs Willem II

[ELF-Voetbal] Het liep allemaal niet lekker bij PSV op bezoek in Tilburg, maar toch won de ploeg van Fred Rutten vrij eenvoudig van hekkensluiter Willem II: 2-4.

Rommelig' was het sleutelwoord voor de eerste helft. PSV, torenhoog favoriet, was wel beter maar dicteerde het spel maar mondjesmaat. Via Balazs Dzsudzsak was het al rap 0-1 (vrije trap, en tevens het eerste schot op doel), maar even later maakte Andreas Landgren alweer. Andreas Isaksson was kansloos door het woud van benen dat het rollertje van de Zweed camoufleerde.

Wie dacht dat PSV na de 1-2 van Jeremain Lens gas zou geven en uit zou lopen kwam bedrogen uit. Wéér kwamen de Tilburgers terug en dit keer tikte Wilfred Bouma een voorzet van Rowin van Zaanen in eigen doel. Willem II, hardwerkend om het verschil in kwaliteit te compenseren, ging desondanks toch met een achterstand de rust in. Ibrahim Afellay rondde een steekpass van Dzsudzsak prima af.

Na rust veranderde er weinig in het spelbeeld. PSV was beter, dat wel, maar imponeerde allerminst. Een titelkandidaat moet ook slechte wedstrijden winnen en dit was er één van. Laatste hoogtepuntje van het duel werd verzorgd door Jonathan Reis, die de bal fraai in de kruising krulde: 2-4.
Categorie:
Tag(s):