dinsdag, 26. januari 2010 - 19:17

R. Kelly komt naar Nederland

Amsterdam

Op 30 maart 2010 geeft R. Kelly een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. R. Kelly is één van de meest populaire artiesten van het afgelopen decennium. Al 18 jaar is R. Kelly een succesverhaal: Hij verkoopt wereldwijd miljoenen albums en heeft in zijn carrière meerdere Gramy Awards gewonnen.

De man uit Chicago regeert als de ‘King of R&B’ en na een korte afwezigheid is hij weer helemaal terug: In november vorig jaar verscheen zijn nieuwe album ‘Untitled’. Reden genoeg om de Chicago soul man op 30 maart live op het podium van de Heineken Music Hall te aanschouwen.

In 1992 brengt hij samen met de band Public Announcement het debuutalbum ‘Born Into The 90s’ uit. In 1993 komt R. Kelly met zijn eerste soloplaat ’12 Play’. Dit album wordt een enorm succes en bevat enkele grote hits als ‘Bump ’n Grind’ en Your Body’s Callin’. In de jaren die volgen blijft Kelly scoren met hits als ‘I Believe I Can Fly’ en het duet ‘I’m Your Angel’ met Celine Dion. Ook als producer en songwriter is Kelly actief en in die hoedanigheid mede verantwoordelijk voor Michael Jacksons megahit ‘You’re Not Alone’.
Categorie:
Tag(s):