vrijdag, 30. juli 2010 - 22:28

‘Ramendief’ aangehouden

Hoorn

Een 34-jarige man uit Hoorn werd zondagavond 25 juli rond 23.00 uur op een bijzondere wijze aangehouden op de Verlengde Lageweg.

Surveillerende agenten in burger fietsten door het Mandelapark en troffen een opening aan in de bosjes. Daar lag een man op een deken. Hij was aan het vissen. Naast hem lagen diverse tassen met spullen erin. De politie was naar de man op zoek. Hij was de dag ervoor betrapt bij een inbraak in een woning aan de Mauritsstraat. Hij zag toen kans te vluchten.

Hij sprong te water toen de agenten hem ’s zondagavond in het Mandelapark wilden aanhouden. Eén agent ging achter hem aan en volgde hem zelfs in het water. Een stuk verder klom hij weer op de kant en rende om een gebouw heen. De natte voetsporen werden gevolgd en hielden op bij de bosjes bij de Rijnweg. Kort daarop bleek dat de man weer in het water zwom, ditmaal langs de Verlengde Lageweg. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De spullen die bij de man werden aangetroffen bleken afkomstig te zijn van woninginbraak. Hij wordt ervan verdacht ingebroken te hebben bij huizen waarvan een raam openstond. Hij zou aanbellen, en wanneer er niet werd opengedaan zou hij via het raam naar binnen klimmen. Ook zou hij bij sommige inbraken bovenlichten boven achterdeuren hebben geforceerd. In de media werd de methode van de man ‘ramendief’ genoemd.Op maandag 26 juli werd er een 31-jarige man aangehouden in een winkel in tweedehands spullen op de Achterstraat in Hoorn. Hij probeerde hier van diefstal afkomstige spullen te verkopen. Mogelijk ging het hier om spullen die werden gestolen door de 34-jarige inbreker. De 31-jarige man zit nog vast.De 34-jarige man is woensdag 28 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij is in bewaring gesteld voor veertien dagen.
Provincie:
Tag(s):