zaterdag, 30. oktober 2010 - 17:26 Update: 08-07-2014 1:02

RBC treft betalingsregeling met gemeente Roosendaal

(Elf Voetbal) De broekriem van RBC Roosendaal kan een gaatje losser gemaakt worden. De Brabanders hebben met het college van Roosendaal een betalingsregeling getroffen.

RBC heeft nu acht jaar de tijd om een schuld van 263.000 euro inclusief rente af te lossen. Deze schuld staat open bij hypotheekverstrekker BNG, die het bedrag bij de gemeente incasseert. Die staat garant voor een lening van 3,4 miljoen euro. "Deze regeling geeft ons een extra zetje in de rug en maakt onze positie iets makkelijker", vertelt algemeen directeur Jeffrey Kooistra aan VI.

"De medewerking van de gemeente Roosendaal is een teken dat RBC al een jaar lang goed bezig is met het terugbrengen van de schuldpositie. De wethouder van financiën is onder de indruk van onze werkwijze, de club doet er van alles aan om weer financieel gezond te worden. Dit seizoen doet RBC het al met 600 duizend euro minder", aldus Kooistra.

De directeur meent dat de betalingsregeling pas het begin is van een herstelperiode. "Bij de club valt er niet zo heel méér te bezuinigen, dan zou je echt een ongezonde situatie krijgen. RBC moet zich nu richten op het vergroten van de inkomsten. Die uitdaging blijft nog steeds groot."
Categorie:
Tag(s):