donderdag, 11. februari 2010 - 23:06

Rechtbank geeft lagere straffen in zaak Gerben Hoeksma

Veendam

Thomas B. en Ricardo J. zijn donderdag minder zwaar gestraft dan het Openbaar Ministerie had geëist. Het tweetal werd verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 65-jarige Gerben Hoeksma uit Veendam.

Of het tweetal bij de dood van de 'duivenvoereter' betrokken zijn geweest, kon het OM tijdens de rechtzitting niet hard maken, maar diefstal met geweld achtte zij wel bewezen.

De rechtbank van Groningen dacht hier anders over. Ondanks dat zij onder bedreiging de pinpas en de fiets van Hoeksma afhandig hadden gemaakt, was er volgens de rechter geen bewijs dat er geweld zou zijn gebruikt.

De 17-jarige B. kreeg 115 dagen jeugddetentie, met een proeftijd van drie jaar, opgelegd. De 18-jarige Ricardo J. kreeg vier maanden jeugddetentie, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Vijf weken detentie extra kreeg hij voor het stelen van een scootmobiel.

Hoeksma werd woensdag 19 augustus 2009 dood in zijn woning aan de Bocht Oosterdiep gevonden door de politie. Een bekende van Hoeksma had zich op het politiebureau gemeld nadat hij zich ongerust maakte over de 65-jarige Veendammer.
Provincie:
Tag(s):