donderdag, 16. december 2010 - 14:03

Rechtbank heropent onderzoek in Zeister brandmoord

Utrecht

De rechtbank in Utrecht heeft donderdag geen eindoordeel gegeven in de zaak van een 29-jarige vrouw die wordt verdacht van moord op een andere vrouw op 7 december vorig jaar in Zeist.

De rechtbank oordeelde in een tussenvonnis dat het onderzoek naar de persoon van de verdachte op onderdelen niet volledig is geweest en heropende de zaak.

De 29-jarige vrouw wordt ervan verdacht een andere vrouw in december vorig jaar op een galerijflat in Zeist te hebben vermoord, door haar met een brandbare vloeistof te overgieten en haar in brand te steken. Het slachtoffer liep hierbij zulke ernstige brandwonden op dat zij korte tijd later overleed.

De rechtbank kwam op basis van een aantal bewijsmiddelen tot de voorlopige conclusie dat verdachte het slachtoffer door brandstichting van het leven heeft beroofd. Op een aansteker die op de galerij van de flat werd gevonden werd DNA-materiaal van verdachte aangetroffen. Daarnaast blijkt uit een getuigenverklaring dat de verdachte in ieder geval op 9 december 2009 een brandwond op haar rechterhand had. Zij vertelde verschillende verhalen aan getuigen over de oorzaak van die wond. De vrouw had zichzelf bij de politie gemeld met de mededeling dat zij vermoedelijk iemand vermoord had. Zij dacht net zo lang te zijn als de onherkenbare persoon die op videobeelden van de flat is te zien. Zij zegt zich van de bewuste periode niets te kunnen herinneren.

De officier van justitie eiste vorige week 23 jaar gevangenisstraf. De rechtbank kon echter nog niet oordelen over de toerekenbaarheid van het delict en de op te leggen straf. Hiervoor is nader onderzoek naar de persoon van de verdachte nodig.
Provincie:
Tag(s):