vrijdag, 16. april 2010 - 9:45

Rechter verhoogt dwangsom naar half miljoen voor Peter R. de Vries

Amsterdam

Als Peter R. de Vries zondag aanstaande in het derde deel van zijn TV-programma over Koos H. opnieuw beelden zal uitzenden die met de verborgen camera zijn gemaakt in de gevangenis in Vught dan moet hij daarvoor 500.000 euro als dwangsom betalen. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag laten weten.

De misdaadverslaggever Peter R. de Vries moest vrijdag opnieuw voor de rechter verschijnen omdat hij gedagvaard is door de advocaat van Koos H. Via dit kort geding probeerde H. te voorkomen dat De Vries zondag aanstaande opnieuw beelden zou uitzenden die gemaakt zijn met de verborgen camera.

H. werd in 1982 veroordeeld voor de moord op drie meisjes en zit momenteel vast voor een TBS behandeling in de zwaar beveiligde gevangenis in Vught. Met een verborgen camera wist De Vries een vriend van H. in de gevangenis te krijgen en zo een bekentenis van Koos H. vast te leggen.

Eerder was De Vries al gedagvaard om de uitzending van deel 2 te dwarsbomen. Van de rechtbank mocht men de beelden niet uitzenden op straffe van 15.000 euro. SBS, EndeMol en De Vries besloten toen alsnog de beelden uit te zenden.
Provincie:
Tag(s):