vrijdag, 9. april 2010 - 11:50

Reconstructie traverse Midwolda - Oostwold van start

Midwolda

De reconstructie van de traverse Midwolda-Oostwold gaat op woensdag 14 april 2010 officieel van start. Gedeputeerde M.J. Jager van de provincie Groningen en wethouder R. van den Aker van de gemeente Oldambt zullen hiervoor de starthandeling verrichten

In het kader van de aanpak van de verkeersring rond Blauwestad worden de Hoofdweg en Huningaweg, de wegen door de dorpen Midwolda en Oostwold, door de gemeente Oldambt en de provincie Groningen grondig opgeknapt. Bij het tot stand komen van het project is het Shared Spaceprincipe leidend geweest. Samen met de bewoners van beide dorpen is een plan ontwikkeld waarbij de openbare ruimte, het gezamenlijke gebruik ervan en de verkeersveiligheid centraal staan.

De weg wordt opnieuw ingericht, waardoor de veiligheid voor de weggebruiker groter wordt. De riolering wordt deels vervangen, het asfalt wordt hersteld, klinkers worden aangebracht en er wordt een fiets- wandelboulevard aangelegd. Op een aantal markante plekken langs de weg worden kunstwerken aangebracht.
Provincie:
Tag(s):