zaterdag, 3. juli 2010 - 12:08

Reddingsbrigade ‘de Breuly’ Zevenaar organiseert Open NK Ocean Events

Op 28 augustus 2010 organiseert onze Reddingsbrigade samen met de overkoepelende organisatie Reddingsbrigade Nederland, het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Ocean Events op recreatieplas De Bijland in Lobith-Tolkamer.

‘Open NK’ wil zeggen dat het een Nederlands kampioenschap is, maar dat buitenlandse verenigingen worden uitgenodigd om deel te nemen. In de einduitslag wordt de eerste Nederlandse deelnemer Nederlands kampioen.

De brigade is uitermate trots dat het ONK is toegewezen aan Zevenaar. Sporters van RB Zevenaar presteren al jaren op hoog niveau zowel nationaal als internationaal. Met dit evenement hoopt de Reddingsbrigade de nodige aandacht te trekken van publiek en media (lokale en regionale dagbladen, radio en TV). Deze aandacht is goed voor de sport ‘lifesaving’ en daarmee het werk van onze brigade en Reddingsbrigade Nederland in zijn algemeenheid.

Snelheid, souplesse, techniek en longen als een paard kenmerken onze tak van sport lifesaving.

Lifesaving past helemaal in de nieuwe trendy sportcultuur. De baywatch mannen en vrouwen van deze tijd komen naar De Bijland om hun krachten te meten. Ocean Events is een buitengewoon spectaculaire en leuke tak van de reddingssport.

Een aantal onderdelen op het programma zijn:

Board Race
Individuele discipline waarbij de lifesaver peddelend op een Paddle Board een parcours van ongeveer 500 meter aflegt. Start en finish zijn op het strand.

Beach Flags
Individuele discipline, waarbij de lifesavers op de buik in het zand liggen. Op het startsignaal rennen ze 20 meter om een stokje in het zand (beach flag) te bemachtigen. Er zijn minder stokjes dan deelnemers. Degenen die een beach flag bemachtigen, gaan door naar de volgende ronde.

Surf Ski Race
Individuele discipline waarbij de lifesaver op een Surf Ski een parcours van ongeveer 600 meter aflegt. Start en finish zijn in het water.

Ocean Man / Woman
Individuele discipline, waarbij de deelnemers de disciplines zwemmen, ski, board en hardlopen af te leggen. De volgorde van de onderdelen wordt bepaald door loting. Hardlopen is wel altijd de laatste discipline.

Rescue Tube Rescue Race
Teamonderdeel voor 4 sporters waarbij de eerste sporter naar de boei zwemt. Zodra deze bij de boei is aangekomen, vertrekt de volgende, rent het water in met zwemvliezen en een torpedoboei, trekt de zwemvliezen aan en zwemt naar de drenkeling die bij een boei wacht. Nadat de drenkeling is vastgegespt in de torpedoboei (drenkeling mag helpen) wordt de drenkeling richting strand gezwommen. Bij aankomst aan het strand nemen de helpers de drenkeling over en slepen deze over de finish.

Beach Relay
Teamdiscipline voor een team van 4 personen, waarbij de sporters ieder een afstand van 90 meter hardlopend afleggen met een stokje in de hand. In de wisselvakken wordt het stokje doorgegeven aan de volgende deelnemer. Men moet staande op beide voeten wisselen en finishen.

Een aantal vrijwilligers van de brigade hebben hun inzet al toegezegd en werken mee aan het ONK. Er zijn echter nog vele vrijwilligers nodig om mee te helpen met alle voorbereidingen om zo van het komend ONK een succes te maken. Meer info vindt u op www.reddingsbrigade.nl en/of www.debreuly.nl.
Provincie:
Tag(s):