maandag, 16. augustus 2010 - 19:32

Reddingsbrigade registreert record aan hulpverleningen

Met 903 hulpverleningen in de afgelopen week komt Reddingsbrigade Nederland dit jaar al op een totaal van 9812 geregistreerde hulpverleningen. Daarmee heeft de Reddingsbrigade het oude seizoensrecord van 2009 (8930 hulpverleningen) nu al ruim overschreden.

Met nog drie weken zomerregistratie te gaan is de verwachting dat het aantal geregistreerde hulpacties voor het eerst boven de 10.000 zal uitkomen. Grootste veroorzaker van de stijging is deze zomer het aantal eerste hulpverleningen door de reddingsbrigades, dat nu al op 7382 keer staat (5931 in 2009). Ook deze week werd er 534 keer eerste hulp verleend, waaronder diverse ernstig gewonde slachtoffers met botbreuken en enkele reanimaties. Er werden 66 mensen uit een levensbedreigende situatie gered en dat is een record voor dit jaar.

Afgelopen week verleenden de reddingsbrigades verder 137 keer hulp aan baders en zwemmers en 104 keer aan opvarenden. Vooral watersporters kwamen in de problemen door de sterke wind en stroming op zaterdag en zondag. Er werden 62 zoekgeraakte kinderen weer met hun dierbaren herenigd. Daarmee zakt het gemiddeld aantal zoekgeraakte personen per week onder het hoge aantal van vorig jaar. Volgens de Reddingsbrigade komt dat mede door de uitgebreide preventiecampagne met Interpolis op de stranden en in de media deze zomer.
Provincie:
Tag(s):