woensdag, 24. februari 2010 - 17:54

Reddingsvest redt Tsjechische matroos

Bergambacht

Een Tsjechische matroos is blij dat hij maandag 22 februari op de Lek zijn reddingsvest droeg toen hij overboord viel. 'Hij dankt er waarschijnlijk zijn leven aan', meldt het KLPD woensdagmiddag.

Omstreeks 15.45 uur riep de schipper van een binnenvaarttanker op de Lek bij Bergambacht om hulp omdat zijn matroos overboord was gevallen. Het schip was onderweg van Amsterdam naar Antwerpen.

Tussen Bergstoep en de Opperduit viel de 54-jarige Tsjechische matroos met een emmer in de hand vanuit het gangboord in de koude rivier de Lek. Zijn schipper had het ongeval niet gezien maar de schipper van een achterop komend schip zag het gebeuren.

Deze schipper sloeg alarm en gooide nog een reddingsboei naar de drenkeling. Door het reddingsvest bleef de drenkeling drijven en was hij in staat bij een krib te komen. De schipper had zijn schip in middels gekeerd en kon zijn matroos van de krib halen.

De (on)fortuinlijke matroos was niet onderkoeld of gewond. Schipper en matroos waren opgelucht over de goede afloop en bijzonder blij dat de matroos zijn reddingsvest droeg.
Provincie:
Tag(s):