donderdag, 22. juli 2010 - 10:53

Regiezitting grote skimzaak maandag in Haarlem

Haarlem

Maandag 26 juli 2010 staat een zogenoemde regiezitting gepland in een onderzoek naar grootschalige skimming.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de verdachten van skimmen op zeker vijf locaties, te weten Badhoevedorp, Amsterdam, Leiderdorp, Rotterdam en Rhoon. Het gaat om een groot geldbedrag. Het grootste deel daarvan werd tussen half december en half januari geskimd in Badhoevedorp: bijna 1,2 miljoen euro. In Rhoon werd geen geld buitgemaakt. Verder worden de zes verdacht van deelname aan een criminele organisatie.

De Fiod startte een onderzoek toen begin december een 25-jarige Roemeen op Schiphol werd aangehouden op verdenking van witwassen. Hij had een groot geldbedrag bij zich en onder meer een datadrager. Daarop stonden gegevens die verkregen waren door het skimmen van bankpassen in een winkel in Amsterdam. In december, januari en maart zijn zes verdachten opgepakt. Het gaat om vijf mannen en een vrouw tussen de 25 en 37 jaar, afkomstig uit Roemenië en Moldavië.

Bij doorzoekingen werden skimapparatuur aangetroffen en grote hoeveelheden datadragers met hierop honderden bankrekeningnummers en bijbehorende pincodes uit binnen- en buitenland.

Tijdens de regiezitting heeft de verdediging de gelegenheid de rechtbank Haarlem onderzoekswensen voor te leggen. De zitting begint om 09.00 uur op de locatie Schiphol. De zaken tegen de verdachten worden niet tegelijk behandeld, maar na elkaar.

De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland voor oktober. Het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol, bereidt ook een ontneming voor.
Provincie:
Tag(s):