donderdag, 9. december 2010 - 16:59

Regiopolitie Groningen lanceert website met overvallen

Groningen

Regiopolitie Groningen heeft op 7 december 2010 de website www.samentegenovervallen.nl gelanceerd. Door zoveel mogelijk informatie over de overvallen te delen hoopt de politie de kans op aanhouding van de verdachten te vergroten en daarnaast de kans op nieuwe overvallen te verkleinen.

Iedereen kan op de overvallensite in één oogopslag zien welke overvallen er dit jaar zijn gepleegd en waar. Ook alle beschikbare informatie, zoals getuigenoproepen en foto- en filmmateriaal wordt zo snel mogelijk met het publiek gedeeld. Dit met het motto: ‘Hoe meer mensen meekijken en denken hoe groter de kans dat we een zaak oplossen.’Uniek: Foto- en filmmateriaal opsturen naar politie

De website www.samentegenovervallen.nl biedt mensen de unieke mogelijkheid om foto-en videomateriaal naar de politie te sturen. Mensen die getuige zijn van een overal en/of straatroof kunnen zo snel en eenvoudig informatie delen met de politie. Op de website zijn ook de berichten van het Twitteraccount www.twitter.com/politie_overval te lezen. Hierop houdt Regiopolitie Groningen bezoekers continue op de hoogte van overvallen en de ontwikkelingen in de overvalzaken.

‘Uitgelekt’ filmpje zorgt voor aandacht

De introductie van de website ging gepaard met een “uitgelekt” filmpje op YouTube waarin twee bejaarde mensen een overval proberen te plegen. Het uitgelekte filmpje werd eerst op Twitter gezet, waarna het zich als een olievlek verspreidde.
Provincie:
Tag(s):